میوهها با رنگ و مزههای مختلف دارای مواد مغذی و خواص بسیار گوناگون و متنوعی هستند. خیلی خوب است که از خود میوه و آن هم از میوههای سالم و رسیده و تازه استفاده نمایید ولی در بعضی از موارد استفاده از آب میوه تازه و یا کمپوت مانعی ندارد. بهتر است که از تمام انواع میوهها در برنامه روزانه غذایی خود استفاده نمایید.
ویتامین C
چون میوهها هم مثل سبزیها منبع خوبی از فیبر و گروهی از ویتامینها به خصوص ویتامین A و C هستند. نیاز به ویتامین C در حاملگی ۷۰ درصد بیشتر از زمان غیر حاملگی است. ویتامین C به جذب آهن موجود در غذا بسیار کمککننده میباشد. بدن ما ذخیره ویتامین C را ندارند و با مصرف درست مواد غذایی احتیاج به این ویتامین به راحتی فراهم میگردد. میوههایی مثل پرتقال، لیمو، انگور، نارنگی و گریب فورت منشا بسیار خوبی از ویتامینهای گروه C هستند.
مقدار مصرف
روزانه ۵ تا ۹ سهم از گروه میوهها و سبزیها استفاده نمایید (۲ تا ۴ سهم از میوه و ۳ تا سهم از سبزی) هر سهم میتواند یکی از اندازههای زیر باشد:
۱- نصف لیوان آب میوه
۲- یک لیوان سالاد فصل یا سبزی خوردن
۳- یک میوه متوسط یا یک هویج متوسط
۴- نصف لیوان سبزی یا میوه خرد شد
۵- گروه شیر و فراوردههای آن: محصولات لبنی مقدار زیادی از احتیاجات غذایی فرد باردار را برآورده میکنند مخصوصاً که اگر در آنها کلسیم و پروتئین موجود باشد. این گروه شامل: بستنی، ماست، شیر، پنیر، سرشیر، کشک، خامه و دوغ میباشد.