نان و غلات
گروه نان و غلات روزانه ۶ تا ۱۱ سهم میباشد که هر سهم ۳۰ گرم است و میتواند یکی از موارد زیر باشد:
۱- سه عدد بیسکوئیت معمولی
۲- نصف لیوان بلغور گندم یا جوی پخته شده
۳- نصف لیوان برنج پخته شده
۴- نصف نان باگت معمولی
۵- نصف نان همبرگر
۶- نصف لیوان ماکارونی پخته شده
۷- یک ورقه از نان های برش داده شده
۸- یک کف دست نان بربری یا سنگک یا تافتون
گروه سبزیجات و میوهها
در این گروه سبزیهای سبز شامل جعفری، کاهو و اسفناج و سبزیهای زرد شامل هویج، کدو حلوایی و سایر سبزیها شامل خیار و گوجه فرنگی می باشد. سبزیجات میتوانند مقادیر زیادی از ویتامینها از جمله ویتامینهای A و C و مواد معدنی و فیبر را فراهم مینماید. یکی از مشکلات خانمهای باردار دردوران بارداری، یبوست است که با مصرف کافی از گروه سبزیجات میتوانند بر این مشکل فائق آیند برخی از سبزیها به دلیل داشتن مواد نشاستهای زیاد در مقایسه با سایر سبزیها از انرژی بیشتری برخوردار هستند این مواد شامل لبو (چغندر)، کدو حلوایی، سیب زمینی، نخود سبز و باقلا سبز و نیز ذرت هستند. اگر سبزی به صورت تازه و خام مصرف گردد از لحاظ دریافت ویتامینهای مورد نیاز بهتر است برای رعایت تنوع در مصرف سبزیها می توان آنها را به صورت خام یا پخته مصرف نمود. مثلاً با چند نوع سبزی همراه با گوشت و سوپ درست کرده و یا سبزی خوردن را با نان و پنیر یا همراه غذای معمولی خود میل کرد.